top of page

Tue, 28 Nov

|

Budapest, Bajza u. 10, 1071 Magyarország

Könyvbemutató - Hauszmann Alajos naplója (MMA Kiadó, 2022)

Beszélgetés és könyvbemutató Vendégek: Karácsony Rita és Kelecsényi Kristóf művészettörténészek, Székely Márton építészmérnök

Könyvbemutató - Hauszmann Alajos naplója (MMA Kiadó, 2022)
Könyvbemutató - Hauszmann Alajos naplója (MMA Kiadó, 2022)

Time & Location

28 Nov 2023, 17:00 – 18:30

Budapest, Bajza u. 10, 1071 Magyarország

About the event

Vendégek: Karácsony Rita és Kelecsényi Kristóf művészettörténészek, Székely Márton építészmérnök Moderátor: Ritoók Pál művészettörténész (MÉM MDK)

Hauszmann Alajos naplója MMA Kiadó, 2022

"Hauszmann Alajos (1847-1926) magyar építész naplójának második, kritikai kiadását tartja kezében az olvasó. Az első 1997-ben jelent meg a Gondolat Kiadónál, Dr. Seidl Ambrus, Hauszmann dédunokája szerkesztésében. A napló több nézőpontból közelítve is releváns az érdeklődő számára. Egyrészt főbb vonalakban kirajzolódik belőle a hazai historizmus egyik legjelentősebb képviselőjének tervezői-oktatói munkássága, aki olyan impozáns megbízásokat nyert el pályája során, mint a budai királyi palota 1891-1905 közötti átépítése, a Kossuth téri Igazságügyi Palota vagy a nagykörúti New York-palota épületének megtervezése és művezetése. Feltérképezhetjük a neoreneszánsz építészetet propagáló műegyetemi professzor kapcsolati hálóját, és nem utolsósorban bepillantást nyerhetünk a dualizmus kori és két világháború közötti polgári értelmiség mindennapjaiba."

(Részlet a szerkesztők előszavából)

A programon való részvétel ingyenes. Maximum létszám: 35 fő

Share this event

bottom of page