top of page

okt. 29., Szo

|

Budapest

Spaces of Intensity. 3h architects.

Beszélgetéssel egybekötött könyvbemutató résztvevők: Moravánszky Ákos, Csillag Katalin, Gunther Zsolt moderátor: Somogyi Krisztina

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények

Idő és helyszín

2022. okt. 29. 17:00 – 18:00

Budapest, Budapest, Bajza u. 10, 1071 Magyarország

Az eseményről

Programunkban egy különleges könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésre invitálunk mindenkit. 2020-ban Spaces of Intensity címmel építészeti monográfia jelent meg a 3h építésziroda (Csillag Katalin, Gunther Zsolt) munkáiról a bázeli Birkhäuser kiadó gondozásában. Ez az első monográfia kortárs magyar építészirodáról – Makovecz Imrén kívül –, mely külföldi kiadónál jelent meg, és európai színtéren is értelmez, helyez el egy mai magyar építészirodát. A könyv betekintést enged a művek formálásába, új minőségek létrehozásának folyamatába. A beszélgetés érinti az építészek gondolkozásmódját, a monográfia képesszéiben is bemutatott inspirációforrásokat, Budapest építészetének sajátosságait, és szó esik majd az eseménynek otthont adó Walter Rózsi-villa szerepéről is.

Az eseményen vendégünk lesz Moravánszky Ákos svájci-magyar építész, professzor emeritus, a svájci ETH Zürich Építészetelméleti Intézetének professzora, a beszélgetés moderátora pedig Somogyi Krisztina vizuáliskörnyezet-kutató, építészetkritikus. A monográfia az esemény napján, a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Regisztráció a következő linken: https://forms.gle/dn5mVvboV1URSRe29

Claus Käpplinger (ed.), Spaces of Intensity. 3h architects. (Birkhäuser Verlag, Basel 2020)

Esemény megosztása

bottom of page