top of page

febr. 13., K

|

Budapest, Bajza u. 10, 1071 Magyarország

WARchitecture – Építészeti vitaest - MMA MMKI szervezésében

Milyen irányt vett a kortárs magyar építészet a rendszerváltás után?Kell-e művészettörténetet oktatni a középiskolákban annak érdekében, hogy megszeressük az építészetet?

WARchitecture – Építészeti vitaest - MMA MMKI szervezésében
WARchitecture – Építészeti vitaest - MMA MMKI szervezésében

Idő és helyszín

2024. febr. 13. 18:00 – 19:30

Budapest, Bajza u. 10, 1071 Magyarország

Az eseményről

Milyen irányt vett a kortárs magyar építészet a rendszerváltás után? Kell-e művészettörténetet oktatni a középiskolákban annak érdekében, hogy megszeressük az építészetet? Erő Zoltán, Budapest főépítésze, Martinkó József építészkritikus, az OCTOGON főszerkesztője és Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi ezúttal a válaszokat a WARchitecture – Építészeti vitaest című beszélgetéssorozat február 13-i alkalmával.

A WARchitecture – Építészeti vitaest című sorozatot kettős céllal hívta életre az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet. Egyrészt azért, hogy teret adjon a kortárs magyar építészeket foglalkoztató kérdések, viták kulturált kibeszélésére, másrészt pedig, hogy ennek révén egy építészeti szakírói képzést indítson útnak. A szakíróképzés célja, hogy az építőművészet fogalomkészletét, sajátos szempontrendszerét ismerő és a kortárs törekvések között is otthonosan mozgó új szakíró-generáció létrejöttét segítse elő.

Az ilyen eszmecsere újszerű, csak az Octogon által elindított építészetkritikai műhelybeszélgetéseknek volt hasonló vitafórum és művészetkritikus-képzés jellege. Az első alkalommal, 2023. november 14-én Erhardt Gábor és Smiló Dávid építészek mondták el véleményüket Nikos A. Salingaros: Az egyre csak épülő disztópia című, nemzetközi vihart kavaró művéről, amely James Stevens Curl angol építészettörténész Making Dystopia című könyvére reflektált.

Részvételi szándékát a rendezveny@mma-mmki.hu e-mail címen jelezze.

Esemény megosztása

bottom of page